top of page
הטרור הפלסטיני נגד ישראל חותר תחת כל אפשרות לעתיד של שלום בין עמינו.
ישראלים הפכו למטרה כשהם ממתינים לאוטובוסים, כשהם יוצאים לטייל במדרחוב, שהם מבלים עם משפחתם. במקביל, חוגגים פיגועי טרור מוצלחים, מחבלים זוכים להאדרה, ומשפחותיהם מתוגמלות כלכלית על כל ישראלי שהם תוקפים. זה בלתי נתפס. זו חרפה מוסרית. טרור הוא לא מהמורות בדרך. טרור אינו עוד בליטה בכביש. טרור הוא שנאה ושפיכות דמים. זה סותר את עקרונות השלום הבסיסיים ביותר של האנושות. ישראל לא יכולה ולא תסבול טרור, ואנחנו יודעים שבזה מצטרפת אלינו ארצות הברית של אמריקה. לדור הצעיר של ישראלים ופלסטינים מגיע יותר. כולם ראויים לעתיד להסתכל לעברו, עתיד של שלום ושגשוג. עתיד של תקווה".
נאום הנשיא יצחק הרצוג לישיבה משותפת של הקונגרס בוושינגטון
ניתוחים ומחקרים אחרונים
חיפוש לפי:
ישראל, היהודים והשלום בספרי הלימוד ומדריכי המורים שבשימוש של אונר”א ביהודה, שומרון, מזרח ירושלים ורצועת עזה
בסקירת תוכן ספרי הלימוד בבתי הספר ברשות הפלסטינית לשנת 2023 עולה כי הם ממשיכים לכלול תכנים שמעודדים שנאה כלפי ישראל והיהודים. הספרים מציגים את הסכסוך הישראלי-פלסטיני בצורה חד-צדדית, מתארים את היהודים ככובשים ומדגישים את ההתנגדות האלימה כדרך לגיטימית להשגת מטרות לאומיות. הנרטיב השולט בספרי הלימוד מתמקד בצדקת המאבק הפלסטיני ומציג את השלום והפשרה כיעדים לא רצויים או בלתי אפשריים.
מרכז המידע למודיעין ולטרור
2.6.24
המרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה
29.5.24
סרטונים
הצטרפותה של ישראל לתמיכה בטרור, חתרנות והקצנה של הרשות הפלסטינית
הסכמי אוסלו: סקירה היסטורית והשלכותיהם
הביטחוניסטים
הסכמי אוסלו, שנחתמו בשנות ה-90 בין ישראל לאש"ף, סימנו שלב היסטורי בניסיונות להשגת פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני. מאמר זה בוחן את ההסכמים, השפעותיהם והביקורת שהתעוררה בעקבותיהם.
ההשלכות הלא מכוונות של אוסלו: אחרי שלושים שנה של תוצאות הפוכות ממה שקיווינו להשיג הגיע הזמן לשנות מדיניות
ד״ר יחיאל לייטר
זמן קצר לאחר החתימה על הסכמי אוסלו הבהיר יאסר ערפאת את כוונותיו. לדבריו, ההסכמים לא היו אלא “הסכם חודיבייה”, הסדר זמני שנועד להביא בסופו של דבר את הקץ על ישראל.
האם הוּלך רבין שולל על ידי ערפאת?
ז׳ק נריה
באחת מפגישותיי עם יאסר ערפאת בתוניס, כחודשיים לאחר החתימה על הצהרת העקרונות על מדשאות הבית הלבן בוושינגטון, שוחחנו על עתיד המשא ומתן ועסקנו בהיבט הטריטוריאלי של הרשות הפלסטינית המתהווה.
בחלוף 30 שנה מאז נחתמו, הסכמי אוסלו לא באו לידי מימוש כפי שקיוו תומכיהם. החוקרים במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה עקבו בקפידה אחר השתלשלותו של תהליך דיפלומטי זה על פני שלושה עשורים, וכתבו סדרה של מאמרים שבוחנים את כישלונו. הקובץ ”הסכמי אוסלו בחלוף 30 שנה – הפקת לקחים“ מסתיים בהערכה בדבר האפשרויות לשינוי מתבקש לחישוב מסלול מחדש.
עתירת הרשות הפלסטינית לבג"ץ: "מצג שווא של הרשות כקורבן"
עבאס הוא לא הפתרון לעזה
מה קורה עם הנוצרים הפלסטינים?
השר סמוטריץ' מזהיר: זינוק בכספי הטרור שמשלמת הרשות למחבלים
ברוח השר: ממלא מקום נציב שב"ס מקדם החמרת תנאי מחבלים ופוליגרף לבכירים
מחיר הדמים של הצלת הרש"פ מקריסה כלכלית על ידי ממשלת ישראל
ועדת חוץ וביטחון: הצעת חוק לפיצויי קורבנות הטרור - ״ישלמו פיצויים ענושיים הרשות הפלסיטינים מחוללי הטרור״
© Copyright IPAAR
bottom of page